مدیریت فروش و بازاریابی DBA
دوره آموزشی DBA حاکی از دکترای مدیریت کسب و کار دارد. این دوره یک روش عالی برای تجارت در حوزه کسب و کار به شمار می رود.
تفاوت MBA و DBA
MBA یک مدرک مدیریت عمومی است که کاربرد گسترده ای دارد و به توانایی های مدیریتی مرتبط با موضوعات مدیریت متمرکز است. این در حالی است که دوره DBA در خصوص آموزش نیروی انسانی که با بازارکار در ارتباط هستند، طراحی شده است و دانش پژوهان را به یک بازاریاب فروش مبدل می سازد.
مدیریت بازاریابی و فروش DBA
تغییرات روز افزون دنیای تجارت منجر به شکل گیری فضای رقابتی میان کسب و کار ها شده است.
دانش پذیران دوره DBA با آموزش های بازاریابی می توانند فروش خود را به طور مناسب انجام دهند و میزان سود خود را از طریق فروش ارتقا ببخشند.
فروش در معنای جلب رضایت و توجه مشتری برای خرید خدمات یا محصولات است. اصلی ترین هدف آموزش بازاریابی و فروش DBA به آشناسازی افراد با مدیریت بازاریابی، اصول و روش های فروش برای کسب سود اختصاص دارد.
تعریف مفهوم تقاضا
تقاضا یک موضوع اساسی در بازار عرصه و تقاضا به شمار می رود. به رابطه موجود بین قیمت و مقدار محصول به بازار، رابطه عرضه اطلاق می شود.
تقاضا حاکی از آن دارد که هر چه سطح میزان یک کالا زیاد باشد، از تعداد افراد برای درخواست آن کالا کاسته می شود. همچنین به میزانی که قیمت یک محصول افزایش پیدا می کند، هزینه فرصت مصرف آن کالا افزایش می یابد و مردم از خرید آن صرف نظر می نمایند.
عرضه نیز به این معنا است که کالا هایی که به فروش می رسند، بر اساس تقاضای رابطه نیز افزایش می یابد و میزان عرصه بالا می رود.
بدین ترتیب به هر میزانی که تولید کنندگان قیمت زیاد از عرضه را افزایش دهند فروش در تعداد زیاد محصول نیز با قیمت بالاتری بیشتر می گردد.
انواع تقاضا و مدیریت بازاریابی
مدیریت بازاریابی با توجه به مسایلی همچون تجزیه و تحلیل، طرح ریزی، اجرا و کنترل برنامه های مشخص شده برای بدست آوردن ، ردوبدل کردن خواسته شده ها با بازارهای مورد نظر به دلیل رسیدن به هدف های سازمان پافشاری مدیریت بازاریابی زیاد بر مشخص نمودن محصولات سازمان بر اساس لازمه ها و درخواست های مورد نظر و مورد استفاده از قیمت گذاری، ارتباطات و پخش موثر برای تبلیغات و ساخت نیازهای خدمات بازار است.
مدیران سازمان به گونه ای با بازارها در ارتباط هستند، مدیریت بازاریابی وظیفه کنترل به بازار و مشتری برای محصول نهایی سازمان را دارند. در صورتی دیگر که افراد بیرون از سازمان و مشتریان مدیر بازار را شخصی می شناسند که می دانند مسئولیت ابتدای آن ساخت تقاضا برای خدمات سازمان می باشد.
اما یکی از مسئولیت های آن مثل منظم کردن سطح تقاضا و زمانبندی آن و نمایش مشخصات تقاضا برای رسیدن به اهداف سازمان است.
تقاضای منفی
در تقاضای منفی به علت دید منفی در رابطه به تقاضا، گرایش برای خرید محصول وجود ندارد.
بازاریابان، در مواقعی که پیشنهاد اضافی دریافت می کنند به سمت ارتقای تقاضا سعی هایشان را معطوف می کنند که در این حالت، مسئولیت بازاریابان این می شود که تقاضای منفی را به مثبت و به بخشی از مساوی به نمایش می گذارند این مسئولیت را بازاریابی تبدیلی می گویند.
نبودن تقاضا
بخشی که مردم به محصولی توجهی ندارند و اینجاست که مسئولیت بازاریابان در این وضع ، شروع به انگیزه در مشتری برای خرید کردن محصول می کنند که در این صورت با کارهای مختلفی نیز تلاش می کنند که مشتریان تحریک نمایند تا به خرید کالا نیز روی آورند این را وظیفه بازاریابی ترغیبی می نامند.
تقاضای پنهان
زمانی که درخواست ها برای محصولی زیاد باشد ولی هنوز وارد بازار نشده است در این بخش است که وظیفه بازاریاب این است که با توانایی که دارد در آگاهی از زمینه های خرید سعی نماید که در پیشرفته و پرورش محصول یا خدمت موفق گردد ، در این صورت است که این مسئولیت را بازاریابی پرورشی می نامند.
مدیریت فروش
مدیریت فروش بخشی است که در تلاش است تا محصولات خود را به فروش رسانند. یک مدیر فروش باید مهارت این را داشته باشد تا اطلاعات کافی در رابطه با فروش را در اختیار تیم فروش قرار دهد و از طرفی دیگر بتواند برنامه ریزی های صورت گرفته در رابطه با نیازهای مشتری را به انجام رساند.
نقش مهم مدیر فروش
هدف اساسی مدیر فروش رسیدن به برنامه ریزی های شرکت است. به صورتی که توانایی گزارشات برای رسیدن به کارایی هر یک کارمندان تیم فروش را داشته باشد.
مدیر فروش برای دستیابی به هدف گذاری های فروش از بخشی از عملکردهای گوناگون است.
مدیر فروش وظیفه سبب به وجود آورنده مشاوره دادن به فروشنده را در راستای بهتر کار برای اعضای تیم فروش دارد. علاوه بر این مدیر فروش باید قسمت های فروش را با بخش هایی از کار مدیران و دیگر قسمت های باید هماهنگ کند.
نقش اساسی مدیران فروش
· نظارت بر افراد : استخدام نیروی انسانی، ایجاد و گزارش دهی اطلاعات مورد نیاز مربوطه با تیم فروش
· نظارت مشتریان : ایجاد رابطه با مشتریان در رابطه با فروش محصولات
· نظارت تجاری : راهنمایی کسب و کار در رابطه با فروش